Ramundberget

Idag är det näst sista dagen här i fjällen innan vi åker vidare till min lilla favoritkusin och sen hem. Ska bli så kul att träffa familjen Widange, hoppas att Lucas inte hunnit växa till sig allt för mycket sen senast bara. De blir ju stora så fort...

Vill verkligen inte hem... Dock ska det bli superkul att få träffa min bruna vän igen, herre vad jag kommer va vit bredvid henne nu haha, men är glad för hennes skull som har fått haft det så bra :) och favoritvovven kommer att stå inför dörren och hoppa så fort vi kommer, min saknade lilla janteman! 

Idag va backarna bättre efter att det har varit mycket is under de senaste dagarna då mycket av snön har smält bort. Men favoritstället är helt klart Ramundberget som vi ska till för tredje gången imorn. På kvällen blir det även afterski som jag har längtat så mycket efter, då jäklar blir det allsång och drag, haha! 
Nu ska systerfrisör fixa mitt hår, hej svejs. 
Onsdag

Jag tog en kvällspromenad för mig själv medan familjen är där borta i backen någonstans. 
Vart är solen?

Haha den bjuder jag på! 
.When someone doesn't care about you, turn your back and keep smiling. Life will get better.

Funäsdalen 2014

Vi trivs bra här i fjällen. Vi har nu varit här i tre dagar och resan hit va lååång. Vi bodde hos syster i Uppsala på vägen upp, vi fick sova 6 personer i en lägenhet på 22 kvadrat, det ni! Igår va första skiddagen här och backarna var jättehärliga att åka. Jag har mer fart i år och har inte hört ett klagomål hittills om att jag åker för sakta så det känns bra, haha. På kvällen spelade vi spel, åt god mat och umgicks. Idag ska vi ta oss bort till Ramundberget för att åka lite. Det är ett ställe vi har varit på förut så ska bli kul att se om man känner igen sig. happy valentines day, en dag efter

Igår åkte jag och Jakob ut till Tofta för att fira vår egen alla hjärtans dag och även att vi har varit tillsammans i fem månader ihop på nytt. Han va duktig och stod för matlagningen medan jag försökte sitta still i soffan, haha. Vi såg även på Melodifestivalen innan vi båda blev för trötta och gick då och la oss.
 
Idag ska jag och Frida spela in varsin film om varandra som är ett projekt vi har i skolan. Dock har jag inte fått tag på tjejen än, vet inte vart hon håller hus.
 
Resten av kvällen ska jag bara slappa och se på film.
 
 
 
 
 

Kär och lycklig

Glädjespridare som ni

Att min pojkvän spontant kom förbi mig och att jag fick ett jättefint sms av min vän Johanna gjorde helt klart min kväll. Från att ha gått från en dålig morgon till en superbra kväll säger jag nu godnatt och tackar för att jag har sådanna underbara människor i mitt liv, ni är guldvärda!! ❤️
ledig dag

Har tråkigare än tråkigast just nu. Sitter i soffan med oöppnat plugg i mitt knä med en klocka som säger "tick tack" och regnet som faller ner utanför fönstret. Är trött på att vara ensam om dagarna men om vecka lämnar jag i alla fall ön igen för lite skidor uppe i Funäsdalen. Ska bli så skönt att få umgås hela familjen och att ha något att göra varje dag. Det ser jag fram emot! 

Fuck cancer

En pappa har skrivit detta brev till sin dotter. Han är svårt sjuk i cancer och kommer inte att överleva. Även dottern har det men med hjälp av andra så har hon en chans att besegra det om de skulle komma tillbaka. Läs brevet, det finaste och sorligaste jag någonsin läst...Älskade Kelli

Jag är så ledsen över att jag inte kommer att få se dig växa upp. Snälla, skyll inte detta på andra människor eller på världen. En hel del i livet handlar bara om tur, och min tur håller på att ta slut.

Jag önskar att jag hade orden som skulle få dig att må bättre. Jag önskar att jag inte hade cancer och att du inte skulle behöva se mig ha ont lika ofta som du får göra nu. Jag önskar att så många saker var annorlunda, men det är de inte.

De flesta pappor och döttrar har årtionden då de kan sitta vid köksbordet och värma sina händer på kaffemuggar medan pappan rabblar råd och deras flickor utan tvivel rullar med ögonen. Vi har inte den tiden. Jag kommer inte att kunna skjutsa dig till din första dag i den stora skolan, hämta dig från din första dejt, hålla om dig när ditt hjärta krossats eller hurra när du tar studenten.

Men medan din gamle far fortfarande finns här, tänkte jag att jag skulle ge dig flera livsråd på en gång. Jag hoppas det kan hjälpa dig. Jag hoppas att din cancer aldrig kommer tillbaka så att du kan få ett långt, fulländat och lyckligt liv.

SKOLAN

Alla kommer att säga att det är livsviktigt att jobba hårt i skolan. Förhoppningsvis kommer du alltid att göra ditt bästa. Jag lyckades bra i skolan, men hjälpte det mig i livet? Inte egentligen. Skolarbetet ÄR viktigt, men se till så att du har kul också.

POJKAR

Just nu gör du inte så stor skillnad mellan pojkar och flickor, och ser alla barn som dina vänner. Det är typiskt för ditt vänliga sätt. Men Kel, det kommer att ändras när du blir äldre. Du kommer att se dem som stinkande jobbiga klasskamrater om några år. Men, sen under högstadiet, kommer du förstå att de kan vara ganska trevliga.

Du kommer att ha pojkvänner när du är äldre, förhoppningsvis MYCKET äldre, och jag kommer inte att kunna grilla dem om deras avsikter. Så här är några råd från din gamle far. Det är väldigt svårt att beskriva hur det känns att verkligen vara kär. Du kanske kommer ihåg att du såg mig och mamma skratta tillsammans och gosa i soffan, och när väl kärlekshjärtana och blommorna bleknat så är det så som riktig kärlek se ut. Ha kul medan du letar efter den.

Välj alltid pojkar med gentlemannamässiga värderingar, uppfostran och respekt. Inbilla dig att de ska sitta och äta middag vid vårt bord och prata med din familj, om du tror att de passar in så har du hittat en bra ung man.

Tyvärr kommer du att få ditt hjärta krossat en dag. Det gör så in i helvete ont och kommer att kändas som att världen kommit till en ända. Men du kommer över det. Och även om en romans inte funkar, försök att vara snäll. Pojkar har känslor också. Till sist, om du har en speciell killkompis som finns kvar hela tiden trots att pojkvänner kommer och går, ta inte honom för given. Se inte förbi honom. Han kan ha känslor för dig.

ÄKTENSKAP

Jag drömde ofta om din bröllopsdag och tänkte mig hur mina ögon fylldes med tårar medan jag gick med dig genom kyrkan. Jag kommer inte kunna göra det Kelli. Förlåt, älskling. Men jag kommer att vaka över din axel den dagen, stolt och glad över att du hittat någon speciell som kan älska dig och bry sig om dig.

Jag undrar om du kommer att spela den låt du kallar "familjesången" (som ju heter "I'll be there" och är av Jackson Five). Den betydde så mycket för mig och min bror och min syster när vi växte upp, och jag vet att den gör det för dig också. Min själ kommer att finnas med dig på din bröllopsdag.

MAMMA

Du och din mamma kommer att gräla ibland, speciellt när du är tonåring. Men kom ihåg att hon avgudar dig och vill dig det bästa. Ge mamma en kram när hon är ledsen och hjälp varandra genom hemska tider när jag är borta. När du är tonåring kommer du att tycka att dina vänner har rätt och din mamma fel. Men hon måste fatta svåra beslut för dig, och slåss för dina intressen mer än vad någon vän du någonsin kommer att ha komemr göra. Behandla henne väl.

FAMILJ

Inget är viktigare än familjen och de värderingar den ger oss. Inget.

VÄNNER

Behandla människor som de behandlar dig. Var snäll mot alla som hjälper dig, alltid. Mobbning är hemskt, bli aldrig en mobbare.

JUL OCH FÖDELSEDAGAR

Under er första jul utan mig skulle jag bli glad om du och mamma tände ett ljus och tänkte på mig i några minuter. Det skulle vara roligt om ni gjorde apdansen tillsammans. Att hoppa runt och skaka på våra rumpor fick oss alltid att skratta. Det är något som skulle få mig att skratta. Jag skulle också vilja att ni hälsade på mina föräldrar på annandagen. De kommer också att vara ledsna.

Jag har gett din nanny Sue presenter för alla dina kommande födelsedagar. Jag önskar jag hade kunnat vara där och se dem öppna dem. Förhoppningsvis kommer du gilla allt, men det har varit svårt att tänka sig in i hur du kommer att vara när du är 10, 15, 20. Jag undrar om du fortfarande kommer att gilla One Direction. Jag undrar om de fortfarande kommer att få dig dansa omkring i vardagsrummet.

KARRIÄREN

När du var två år berättade du för mig att du ville bli prinsessastronaut, så att du skulle kunna få ha fina klänningar och upptäcka nya planeter. Du kommer nog att inse att det inte är möjligt. Men så många andra saker ÄR möjliga för dig, älskling. Gör det som gör dig lycklig och det du tycker om. Om du gör det, så blir livet plötsligt mycket enklare.

Du kanske behöver inleda flera karriärer för att hitta den du verkligen gillar, men det spelar ingen roll. Ett liv. En chans.

UPPFÖRANDE

Kom ihåg dina tack. Orsaken till att mamma och jag alltid pratar om ditt uppförande är för att det kommer att hjälpa dig genom hela ditt liv. Var alltid artig, speciellt mot äldre. Stoppa aldrig kniven i munnen. Kom ihåg att skriva tackbrev när du fått en gåva, för tacksamhet är alltid bra att visa. (Och kom ihåg att bajsskämt bara är roliga när man är fem, du busiga flicka).

LÄR DIG KÖRA BIL

De flesta pappor lär sina döttrar köra bil och blir ofta osams under tiden. Se till att du får lära dig köra bil så fort det går. Det öppnar upp världen för dig. Se också till att mamma inte lär dig (jag skämtar, Joely).

RES UTOMLANDS

Det är en klyscha att säga att resor öppnar ditt sinne, men det är sant. Se så mycket av världen du kan. Fast aldrig från en motorcykel. Det är för farligt.

VAR GLAD

Skratta aldrig till 50 procent, skratta alltid till 100 procent. Ditt skratt tar över hela kroppen och smittar. Jag hoppas du aldrig förlorar det. Det är ingen idé att säga att du inte ska vara ledsen när jag försvinner. Jag vet att du kommer att vara det, min prinsessa. Och jag önskar att jag kan vara där och omfamna dig och krama om dig tills du kan le igen. Kommer du ihåg Ior-gosedjuret jag köpte till dig från välgörenhetsaffären? Du sa att du skulle spara honom och kramas med honom när du saknar mig. Det är en toppenidé. Du kan känna sorg och använda den som en drivkraft för att ta dig fram i livet. Eller så kan du bara känna sorg. Du vet vilket jag hoppas att du väljer.

DELA MED DIG

Snälla, skänk till välgörenhet. Välgörenhetsorganisationer har varit väldigt snälla mot dig och mig. Du kommer säkert alltid att komma ihåg vår resa till Disneyland. Jag kommer alltid att komma ihåg de uppoffringar människor gjorde för att kunna betala för din vård om din cancer kommer tillbaka. Gamla människor skickade bönekort och tiopundsedlar som de egentligen inte hade råd att avvara. Huvuden rakades, kilometrar löptes, tusentals kronor samlades in. Allt för dig. Det är viktigt att betala tillbaka. Att göra goda gärningar lyfter själen. Glöm aldrig att det finns människor har det sämre än du, som du kan hjälpa.

MINNS DITT LIVSMOTTO

Försök alltid. Du kommer kanske ihåg att jag lärde dig att säga "att ge upp är för förlorare". Jag misslyckades många gånger i mitt liv, men jag gav aldrig upp. Kelli, ge aldrig upp.

TRO PÅ DIG SJÄLV

Många människor kommer att säga till dig under ditt liv att du inte kan göra vissa saker. Du bestämmer: Kan du? Vill du? Stora utmaningar betyder risker, så gör smarta val. De som sa till mig att jag inte kunde göra vissa saker ville inte att jag skulle göra dem. Det är nästan alltid möjligt att göra en sak, så gör ditt bästa. Jag är övertygad om att det är en jäkla massa saker du kan lyckas med.

Jag vet att du kommer att göra mig stolt och göra något fint till mitt minne. Jag vet att du kan – så låt oss börja nu.

TILL SIST

Tack för att du är du, Kelli. Tack för att du givit mig den största komplimangen i livet när du började kalla mig pappa. Att ha dig som min dotter är den största äran i mitt liv. Tack för att du lärt mig mer om kärlek och glädje än någon annan person.

Njut av ditt liv. Rusa inte igenom det. Jag kommer att vänta på dig.

All min kärlek, alltid, till dig min prinsessa och till mamma.

Pussar

Pappa


10 days

Nu är de nära till mitt sista sportlov och till resan som då bär av mot Funäsdalen. Ska bli kul att få umgås med hela familjen igen i en hel vecka och se i fall lite utav skidåkningen sitter kvar! 
VILL HA SOMMAR

 

Bad girl

Känner mig kass som inte tog mig till Friskis idag heller men kroppen sa ifrån och va för trött, har misstänkt att en förkylning är påväg att anfalla mig under ett par dagar nu men än så länge har jag ändå klarat mig bra, bara lite huvudvärk då och då. Imorgon ska jag i alla fall inte ligga på latsidan då jag är ledig så ska passa på att ta mig till gymmet och ta tag i mitt gymnasiearbete! Mot eftermiddagen ska jag och Jakob på stan och fixa det sista inför balen, han ska skaffa sig en fluga och en sak man har runt magen som jag aldrig minns vad det heter haha. Sen ska jag försöka hitta en snygg vattenflaska och köpa nytt puder! 
En resa för livet

För er som inte har sett denna serie så rekommenderar jag verkligen att se det! Blir lika tårögd varje gång. Så hemskt att se hur barn lever i andra länder som Fillipinerna, helt sjukt att det ens kan vara så... Vi har det så otroligt bra i Sverige och borde uppskatta vad vi har mer. Känns väldigt bra att min familj åtminstonde skänker 100 kr i månaden till organisationer som SOS barnbyar. Fler borde va med att hjälpa till och stoppa det här!!
 

Mina fina tjejer
8/2-13

Startade morgonen med jobb. Sedan kom jag hem och körde en timmes behandling med risinolja och en inpackning, hoppas på att se reslutat i slutet av månaden och framåt! 
Vid ett åkte jag ner till stan och mötte upp mina saknade tjejer över en lunch. Vi åt på Fiket som var hur gott som helst och sedan gick vi en liten sväng på stan innan det va dags att ta dig hemåt. Nu ska jag sova en stund och ladda om inför kvällen då jag ska träffa tjejerna i klassen, om det blir fest eller inte återstår att se. 


Effect
äntligen heeelg

Efter skolan igår fick jag hoppa in på maxi och jobba några timmar, skönt att tjäna lite extra pengar. När jag kom hem var det dags att plugga till semenariet i engelska vi har idag. Min dumma lärare ändrar allt i sista sekund kvällen innan och ber mig hör av mig till alla om informationen bara för att en av de jag skulle jobba med inte har lämnat in sin uppsats i tid... Så sjukt dåligt och respektlöst, menmen det var bara att bita ihop och ta sig igenom allas uppsatser till tolv på natten... 
Nu är den tjejen vars uppsats jag har rättat inte här så nu är det återigen ändringar. Pallar inte med den här skiten, engelska suger!! 
Men nog om det, idag är det fredag och återigen helg, äntligen! Kan inte fatta att det redan gått en vecka sedan jag och Jakob va i Stockholm. Hade jag fått välja så hade jag inte åkt därifrån och istället flyttat dit. 
 
Efter skolan idag ska jag och tjejerna gymma som vi brukar, alltid skönt att kicka igång helgen med ett pass och sedan ska jag träffa Jakob. Ha en bra fredag!
 
 
 

smile is the prettiest thing you can wear

Har haft två underbara dagar i storstaden tillsammans med min fina pojkvän. Hotellet var jättefint som vi bodde på och de hade även en stor god frukostbuffé och en öppen bar. Planerna blev som planerat och det var jättekul att få träffa syster och Calle igen. Vi åt först mat ihop på fredagen och sedan gick vi tillbaka till vårat hotell och tog en drink ihop. Skyview var jättehäftig att få åka upp i men det var synd att det skulle behöva bli så mulet på dagen så man fick inte se hela utsikten så bra, tror att det hade varit bättre att ta det under en fin sommardag.
Igår checkade vi ut från hotellet och shoppade hela dagen ifrån 11-18. Snacka om att man var trött och mör i bena på kvällen. Jag hittade en hel del kläder som fick följa med hem vilket va jättekul även om det sved till lite i plånboken. Som avslut på resan åt vi på restaurang innan vi fick stressa iväg till bussen.
 
Idag är jag ledig så tog en skön sovmorgon och la mig på soffan. Nu ska jag testa min nya risinolja jag har fått av syster som ska få håret att växa snabbare och under tiden ska jag även försöka plugga lite inför provet på onsdag. Ikväll blir det cirkelfys med pappa och sedan kommer Jakob hit. Haha svårt att hålla sig ifrån varandra när man konstant varit tillsammans under två dagar. ;) Bara längtar tills vi en dag kan flytta ihop med varandra!!
 
 
 
 
 

Min.
RSS 2.0